PVC en entree mat

Na het aanbrengen van vloerverwarming in onze woning, is het binnenkort tijd voor het aanbrengen van PVC en het leggen van een nieuwe deurmat. Even een korte update; in juli zijn wij begonnen met het slopen van de oude vloer en hebben we de convectorput verwijderd. Dit verwarmingselement was al jaren een doorn in ons oog, maar er moest natuurlijk wel een andere manier van verwarming voor terug komen. De keus voor vloerverwarming was vrij snel gemaakt, zeker omdat de combinatie vloerverwarming en PVC stroken geweldig is.

Na de sloop van de vloer en convectorput, konden de mannen van de vloerverwarming aan de slag. Binnen een dag lag er een prachtig stelsel van buizen op de betonnen vloer. Een dag later werd er over de vloerverwarming nieuw beton gegoten en lag de vloer er weer redelijk strak bij. Nu was het tijd voor geduld, want een betonnen vloer droogt met 1 centimeter per week. 6 Centimeter beton heeft al snel een droogtijd nodig van 8 weken, zeker als je er PVC stroken overheen wilt leggen. Bij het leggen van tapijt of het aanbrengen van een tegelvloer is de droogtijd aanzienlijk korter.

Om de droogtijd te overbruggen, hebben wij tapijt uitgerold, zodat we de komende weken in ieder geval nog enig woongenot hebben. Ook slijt de betonvloer op die manier niet zo snel. Het is heel belangrijk dat de betonlaag echt goed droog is, zodat de egaline die later aangebracht wordt er niet uitspringt. Het laagje egaline van 3 mm is nodig voor een mooie afwerking van het pvc dat als eindproduct wordt aangebracht. egaline is heel snel droog. PVC heeft een warme uitstraling, is slijtvast en zeer goed te combineren met vloerverwarming. Hoe strakker de laag egaline is aangebracht, des te mooier is het eindresultaat van het PVC.

Wij moeten nog even geduld hebben, maar het eind is in zicht. Het lange wachten levert straks een prachtige, strakke PVC vloer op.

Als finishing touch wordt er een nieuwe deurmat ingesneden. Deze mat zorgt ervoor dat het vuil en vocht van buiten niet mee de kamer in komen. De Coralmat is er in verschillende uitvoeringen en kleuren. Zo zijn  er entreematten die specifiek zand en dergelijke buiten houden of juist matten die goed vocht opnemen.

De nieuwe PVC vloer is uitgezocht, wordt vervolgd…..

 

 

 

PVC en deurmatten