Vochten meten bij PVC vloer

 

VanDenBergVloeren hecht veel belang aan het meten van vocht in de ondervloer, voordat een nieuwe vloer wordt aangebracht. Te veel vocht is funest voor de aan te brengen PVC of laminaat vloer.bouwvochtindicator-hydromette-bl-compact-b-01

De bouwmethoden van tegenwoordig zijn steeds sneller, de tijd tussen ruwbouw en afbouw wordt korter. Dit heeft als gevolg dat de vloer wel voldoende is uitgehard, maar niet voldoende droog voor het aanbrengen van een dampdichte vloerbedekking zoals PVC of laminaat.

Laat voor het aanbrengen van een nieuwe vloer dus altijd eerst het vochtmeten. Nieuwbouwhuizen bevatten veel restvocht, vocht uit de vloer, maar ook vocht uit de muren en plafonds. Laat de woning enige tijd doortochten door de ramen op een kier te zetten, plaats geen spullen op de vloer en zet eventueel de verwarming aan. Het kan best lang duren voordat de vloer helemaal droog is, enkele weken is heel normaal. Neem wel de tijd voor het droogproces, want het kan bepalend zijn voor het PVC, laminaat of andere vloerbedekking.

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Anti spam code:
  captcha

  Belang vochtmeten bij PVC