pvc vloeren

Op zoek naar een mooie PVC vloer? Kies dan voor Van den Berg Vloeren, de specialist in PVC vloeren in de regio Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Abcoude, Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen, De Kwakel, Alphen aan den Rijn, Nieuwveen, Nieuwkoop en Ter Aar.

De keuze in polyvinylchloride (PVC) vloeren is tegenwoordig enorm en het materiaal heeft veel positieve eigenschappen. In de meeste gevallen maakt Van den Berg gebruik van de hoogwaardige PVC vloeren van de merken M-Flor, TarkettBodiaxPodium en Amtico.

Eigenschappen PVC vloeren

PVC is duurzaam en watervast, het vergt geen onderhoud en het is verrassend betaalbaar. Een PVC vloer is bijvoorbeeld ideaal voor drukbezochte plekken.

Slijtvast
De toplaag van een PVC vloer is keihard en slijtvast. Deze laag is nauwelijks gevoelig voor aantastingen die ontstaan tijdens het dagelijkse gebruik. Hierdoor worden PVC vloeren vaak gebruikt in intensief belopen ruimtes als kantoorpanden, restaurants en ziekenhuizen.

Vloerverwarming
Daarnaast zijn PVC vloeren uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling. Doordat de PVC vloeren vaak erg dun zijn, is de warmteweerstand lager dan bij de meeste andere vloeren. De vloer geeft warmte beter door. Dit leidt tot relatief lagere stookkosten.

Loopgeluid
Bij een PVC vloer hoor je geen klank zoals bij het lopen op een houten- of laminaatvloer. Het materiaal zelf is geluiddempend, waardoor het loopgeluid laag is.

Onderhoud PVC vloeren

Een PVC vloer is erg makkelijk te onderhouden. Je hoeft in principe niets speciaals te doen, behalve dweilen met schoon water. Koffie-, wijn- of andere kleurvlekken zijn erg eenvoudig te verwijderen, aangezien deze niet in de vloer kunnen trekken. Dit maakt dat een PVC vloer ook zeer geschikt is voor woonruimtes.

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

  • Vuil- en waterbestending, door de beschermende toplaag is vocht en vuil gemakkelijk te verwijderen;
  • Onderhoud, er is (behalve schoonmaken) geen onderhoud nodig;
  • Geluiddempend, relatief weinig geluid wanneer er op gelopen wordt;
  • Slijtvast, de PVC vloeren zijn bestand tegen intensief gebruik;
  • Verwarming, uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling;
  • Veelzijdig, in nagenoeg alle kamers en ruimtes aan te brengen;
  • Design, verkrijgbaar in een groot aantal decor prints (met levensechte structuur);
  • Duurzaam, gaat lang mee;
  • Gemak, een PVC vloer is relatief gemakkelijk te leggen.

Mogelijkheden

De vloer is één van de belangrijkste eyecatchers van een woning. Het is prettig om een vakkundig gelegde vloer te hebben, waar u jarenlang probleemloos van kunt genieten. Van den Berg is specialist op het gebied van vloeren leggen. Voor elk interieur is er een passende PVC vloer te vinden.

Visgraat vloeren

Vloeren kunnen op verschillende manieren gelegd worden, een populaire manier van leggen is tegenwoordig het visgraat leggen. Visgraat vloeren zijn te herkennen aan, zoals het woord duidelijk maakt, een visgraatpatroon. Een visgraat vloer geeft uw woning een extra luxe uitstraling, tevens wordt de vloer hierdoor op een andere manier benadrukt. Ook in het leggen van visgraat patronen bent u bij Van den Berg Vloeren aan het juiste adres!

Wilt u weten wat er voor u allemaal mogelijk is en wilt u wellicht voorbeelden bekijken? Neem voor een vrijblijvende offerte of meer informatie contact met ons op. We staan u graag bij met goed en eerlijk advies.