Het belang van egaliseren

Het egaliseren van een vloer is meestal niet het eerste waarover wordt nagedacht bij het kiezen van een nieuwe vloer. Echter  is het aanbrengen van egaline een klus die vaak noodzakelijk voorafgaat aan het leggen van een nieuwe pvc vloer. Een mooie, strakke ondervloer is de fundering van de nieuwe vloer. Zeker bij het aan brengen van pvc kan een gladde ondervloer de kwaliteit, het uiterlijk en de levensduur van de nieuwe vloer positief beïnvloeden. Vandaar dat daar veel belang aan wordt gehecht.

Egaline

Met de egaline worden alle oneffenheden weggewerkt en kun je eventuele hoogteverschillen minimaliseren. Met name bij het leggen van plavuizen en pvc is het van groot belang dat de ondergrond goed egaal is. Er zijn verschillende soorten egalisatiemiddel op de markt; van een dunne reparatie-variant tot dikke massa’s (3cm dik) die zelfs de grootste oneffenheden kunnen ‘gladtrekken’.

IMG_0112                                                    designvloer1

Voorbereiding

Van te voren is het verstandig als de stoffeerder komt kijken bij de oude vloer om in te schatten wat er nodig is aan voor werk aan de oude vloer, voordat de nieuwe vloer wordt gelegd. Ook bij nieuwbouwhuizen is het noodzakelijk eerst een laagje egaline aan te brengen. De vloer vanuit de bouw is namelijk te ruw om de nieuwe vloer op te verwerken.

De voordelen op een rij:

Egaliseren geeft slechte vloeren een nieuwe start

Egaliseren geeft het beste resultaat bij het bekleden

Door te egaliseren verlengt de levensduur van de bekleding

Bel nu voor meer informatie. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk advies en denken met u mee voor het beste resultaat.

06-11396888 Van Den Berg Vloeren

Egaliseren door Van Den Berg Vloeren