IMG_0019    DSC_0902    IMG_0089

Van laminaat naar PVC

Dat is ook wat, ben je stoffeerder en promoot je PVC vloeren, heb je zelf nog een laminaatvloer liggen. Niet dat er iets mis is met laminaat, want onze vloer ligt er al 10 jaar in en ziet er nog best goed uit.

Met onze opgroeiende kinderen en de hond in huis, heeft de vloer heel wat te verduren. De vloer wordt dagelijks vrij zwaar belast, stuiterende autootjes, krassende nagels. Op zich heeft de huidige laminaatvloer zich kranig gedragen, na al die jaren intensieve belasting.

De keuze voor PVC is snel gemaakt, de stalen zijn binnen handbereik. Toch valt het niet mee om de juiste PVC vloer te kiezen. Allereerst moet je kijken naar de ondervloer, de kwaliteit daarvan komt zeer nauw. De ondervloer moet helemaal egaal, droog en hard zijn, om het resultaat en de levensduur van de PVC vloer te vergroten. PVC is opgebouwd uit drie lagen; rug-filmlaag-toplaag. De dikte van de toplaag is heel belangrijk. Wordt de vloer zwaar belast dan kies je voor een dikkere toplaag. Voor thuisgebruik wordt meestal een toplaag van 0.3 mm gekozen, voor projectmatig gebruik is 0,4-,0,7 mm gewenst.

De kleur van de vloer is heel persoonlijk, natuurlijk kijk je ook naar wat er bij je interieur past. Bij VanDenBergVloeren is het mogelijk om een aantal stalen mee naar huis te nemen om bij je meubels te leggen. Zo krijg je een beetje een beeld van de kleur die bij jou en je huis past.

Wij gaan eerst verder met onze schuifpui, die wordt op dit moment wit geschilderd, en de nieuwe gordijnen. Daarna eens kijken welke kleur vloer onze woonkamer afmaakt.

Kijk vandaag nog bij onze aanbiedingen en laat je inspireren en informeren!

 

IMG_0197   DSC_0900

PVC vloer leggen